Elolegic

Kaba elolegic er et koncept so består af:

Kaba elolegic e-center
Kaba elolegic  elektromekanisk låsecylinder
Kaba elolegicnøgle ( med chip )

Det intelligente nøglehoved

I nøglehovedet er der indbygget en chip, der kan rumme over 4 milliarder unikke koder. Sammen med nøglens mekaniske fræsning vil antallet af nøglekombinationer blive næsten uendeligt.

Chippen er programmeret med en unik kode, der ikke kan kopieres.

E-centret – Hjernen i elolegic

E-centret styrer de elektroniske informationer, der kommer fra chippen i elolegicnøglen til cylinderen.

E-centret er ofte bygget ind i døren, kommunikationen sker via et kabel der er forbundet til cylinderen. E-centret bruger 3 stk. 1,5V Alkaline batterier type LR6 eller: Lithium batterier type FR6-L91. Levetid på batterierne: Alkaline 50.000 åbninger. Lithium 100.000 åbninger.

Når batteriernes kapacitet er ved at være opbrugt afgiver E-centret to lydsignaler ved åbninb/låsning af døren.

Diagram 1:
Med en type B programmeringsnøgle er det muligt, at kode 2.400 forskellige brugernøgler til brug i en cylinder.

Diagram 2:
Med en type A programmeringsnøgle er det muligt, at kode 200 type B programmeringsnøgler der hver især kan kode 2.400 forskellige brugernøgler til en cylinder.

Diagram 3:
Som grund eksempel er diagram 3 det samme som diagram 2. Forskellen er, at hver type B programmeringsnøgle kan kodes i forskellige cylindre, med hver deres 2.400 brugernøgler.   Et sådan eksempel vil gøre antallet af nøglekombinationer næsten uendelig.

Sikkerhed med nøgler
Kaba Elolegic er et juridisk beskyttet nøgleemne i rød klasse. Nøglerne produceres kun af Møller Undall A/S, og forsikringsgodkendte/ autoriserede sikrings-låsesmedefirmaer mod skriftlig rekvisition og pinkode.

Nødnøgle

Hvis batteriernes advarselssignal er blevet overhørt, og cylinderen ikke kan åbnes, kan man ved hjælp af en nødnøgle forsyne elolegiccylinderen med ekstern strøm. Cylinderen kan derefter åbnes med den rette nøgle. E-centrets data går ikke tabt.

Forprogrammering på PC

Med Kaba Elolegic organizer er det muligt at forprogrammere Kaba Elolegics programmeringsenhed, eller forprogrammere låsecylindrene ( hvis de er tilsluttet en pc ) E-centret kan herefter styre hvilke nøgler der skal have adgang til bestemte låsecylindre på et givet tidspunkt i låsesystemet.

Programmeringenhed

Til brug i større låsesystemer anbefales Kaba Elolegics programmeringsenhed.

  • Programmeringen bliver forenklet
  • Det er muligt at slette en enkelt nøgle i stedet for hele nøglegrupper.
  • Data kan importeres/eksporteres direkte til/fra cylinderen.

Kaba elolegic organizer