Kom juletyvene i forkøbet

Et skridt foran tyven – Undga indbrud i julen

Lige som julemanden har indbrudstyvene ekstra travlt i julen, og i år forventer Forsikringsoplysningen mere end 800 indbrud i dagene omkring juleaften. Men mange indbrud kan forhindres med god forberedelse

December er højsæson for indbrud i private hjem, og især i dagene mellem jul og nytår har indbrudstyvene travlt. I år tegner billedet endnu værre, da antallet af indbrud i private hjem generelt er steget voldsomt i de første tre kvartaler – hele 30 procent for lejligheder og 15 procent for villaer sammenlignet med 2006. Forsikringsoplysningen forventer derfor, at den kedelige tendens fortsætter i de tre juledøgn, hvor landets forsikringsselskaber regner med at udbetale op til 17 mio. kr. i forsikringer.

Der er altså god grund til at tage et par enkle forholdsregler, hvis du er på familiebesøg i julen, og dit hjem står øde hen. Heldigvis kan du stadig nå at sikre dig mod juletyven, inden du tager af sted. En gennemgang af boligens indbrudssikring kan gøre underværker. Låsespecialisten giver boligejere et par råd med på vejen:

 

”Det er vigtigt at være opmærksom på, at indbrudstyve kloge af skade ofte starter med at ringe på for at sikre sig, om der virkelig er nogen hjemme – også selv om lyset er tændt og musikken spiller. Derfor gælder det i høj grad om at signalere, at det er besværligt at komme ind. God låsesikring kan få tyven til at opgive sit forehavende, før han får begyndt,” siger han.

Tænk som en tyv
”Vi råder altid vores kunder til at kigge på deres bolig med en tyvs øjne og først og fremmest gennemgå låse og ind- og udgangsveje. Det første er hoveddøren, der i mange tilfælde vil give tyven en idé om, hvordan resten af boligen er sikret. Det næste er at kigge på de øvrige ind- og udganges låsesikkerhed..

For at opnå den bedste sikkerhed bør hoveddøren have to låse, hvoraf mindst én skal åbnes med nøgler fra begge sider. Herved afskærer man tyven en flugtvej, hvis han vælger at komme ind i huset fx via et smadret vindue. Desuden er det en god idé at have den samme nøgle til alle låse. Det kan man fx opnå med en højsikkerhedslås som Ruko Garant 10.

Flere råd på internettet
Er man i tvivl om, hvorvidt sikkerheden er høj nok, er det altid en god idé at tage en autoriseret låsesmed med på råd. Godkendte låsesmede kan hurtigt finde boligens svage led og rådgive om, hvor og hvorfor indbrudssikringen bør forbedres. Som kunde får man samtidig garanti for professionel rådgivning, installering og service.

På låsesmedenes egen hjemmeside www.sikringssiden.dk findes der flere gode råd til bedre sikring. Her kan man også give boligen et juletjek med den interaktive sikkerhedsguide.

Gode råd til at undgå indbrud i julen

  • Sørg for at have gode låse – ikke bare i hoveddøren, men i alle husets yderdøre.
  • To låse på hoved- og kælderdøren gør det sværere for tyven at komme ind og ud.
  • Godkendte låse på vinduer og terrassedøre afskærer tyvens flugtvej.
  • Udskift forældede låse – der er kendetegnet af nøgler med runde hoveder – til en godkendt lås som fx Ruko Garant 10, der er kendetegnet ved det trapezformede nøglehoved.

Yderligere information:

Kontakt Låsespecialisten I Valby på valby@laase.dk eller telefon 36 30 03 75.
Vi arbejder i hele Storkøbenhavn og Frederiksberg