Giv låsene et forårstjek

Forårstjek af låse

Stadig flere danske hjem udsættes for indbrud, og påsken markerer tyvenes sæsonstart. Derfor er det et godt tidspunkt at give boligen et låsetjek. Ifølge Rigspolitiets statistik fik mere end 10.000 private boliger besøg af en indbrudstyv i perioden fra påske til sommerferie sidste år. Det svarer til, at der i gennemsnit blev begået over 110 indbrud om dagen.

Da antallet af indbrud generelt et steget i 2007, ventes dette tal at blive mindst lige så højt i år.

Påsken varsler forår og forlængede weekender, og mange benytter lejligheden til at holde ferie uden for hjemmets fire vægge. De tomme boliger falder imidlertid let i indbrudstyvenes øjne, og derfor er det en god idé at gennemgå boligens sikkerhed, så uønskede besøg kan undgås.

”Påsken og de efterfølgende helligdage er traditionen tro højsæson for indbrud, fordi mange boliger er tomme. Tiden er imidlertid en vigtig faktor for tyven, så hvis man kan gøre det svært at komme ind i huset via stærke låse, vælger tyven ofte at gå videre til et andet sted,” forklarer marketingchef Ruben Raun fra Ruko.

Lås tyvens flugtveje af
Ud over at besværliggøre tyvens adgang til huset er det også vigtigt at se på, hvor let det er at få tyvegodset med ud af huset igen. Og her spiller tyvens yndlingsflugtvej, terrassedøren, en væsentlig rolle.

”Tyven vil have fred og ro, mindst muligt besvær, lette flugtveje og en nem måde at få tyvegodset med sig ud. Langt de fleste tyve starter med at tjekke mulige flugtveje, inden de bryder ind, og hvis de allerede udefra kan se, at terrassedøren er forsynet med en effektiv lås, som kun kan åbnes indefra med nøgle, har man gjort det en hel del sværere for dem,” siger Ruben Raun.

Ruko’s terrassedørsgreb, der kan låses, forhindrer at en tyv, der er brudt ind gennem vinduet, nemt kan lukke sig ud af terrassedøren. Af samme grund bør man have to låse på hoveddøren, hvoraf den ene skal åbnes indefra med nøgle, så tyven heller ikke kan benytte denne flugtvej.

Hurtig lokal udrykning
Når bopælen skal rustes til indbrudstyvenes hærgen, er det altid en god idé at vælge en lokal Ruko-autoriseret låsesmed. Det betyder nemlig, at man er garanteret god rådgivning, der tilgodeser alle behov, samt at låseprodukterne kan serviceres lokalt. Hvis tyven er på spil, kan skader desuden udbedres hurtigt, og låse omkodes inden for 24 timer.
Vi er Ruko- og Kaba-autoriseret og vores låsesmede kører i hele København – inklusiv Frederiksberg og Valby.