Danskerne glemmer låse, når de flytter

Styr på dine låse?

Godt halvdelen af alle nye boligejere glemmer at skifte låsene ud og tjekke nøglesikkerheden, når de flytter i ny bolig. Det viser en ny undersøgelse fra Ruko Ifølge Danmarks Statistik er næsten 3 millioner danskere flyttet i ny bolig igennem de sidste 10 år.

En undersøgelse gennemført for Ruko A/S på Krak.dk viser samtidig, at ca. halvdelen af de nye boligejere glemmer at efterse låsesikkerheden og udskifte de gamle låse i den nye bolig. Og det giver let spil for ubudne gæster og kan let give skår i glæden over det nye hjem. Marketingchef Ruben Raun fra Ruko fortæller: ”Nøgler i de forkerte hænder er en stor brist i låsesikkerheden. Det er specielt et problem, når man flytter i ny bolig. Der er nemlig stor risiko for, at tidligere ejere eller fx håndværkere, rengøringen mv. stadig har nøgler. Der spares ikke på istandsættelse og indretning, men mange tænker slet ikke på at tjekke låsene i deres nye hjem.”

Udskift forældede låse

Ved at udskifte eller omkode alle låse i det nye hjem, undgår man problemer med ukendte nøgler i omløb. Samtidig kommer man problemet med forældede låse til livs. ”Mange hjem er stadig sikrede med forældede låse, og det er derfor altid en god idé helt at udskifte låsene i en ny bolig. Samtidig er det en stor fordel at have den samme type lås i hele boligen, garager og udhuse, så man kun behøver at holde styr på én nøgle,” fortsætter Ruben Raun og tilføjer: ”Hos Ruko anbefaler vi altid, at man sikrer sig med en godkendt lås som fx Ruko Garant 10. Effektiv låsesikring handler ikke om at have mange låse men om at have gode låse på de rigtige steder i boligen.” Boligejere kan lave et låsetjek af deres bolig på låsesmede-portalen www.sikringssiden.dk. Her findes også flere råd til sikring af din nye bolig og hjælp til at finde den nærmeste låsesmed i dit nye lokalområde.

Tjek låsesikkerheden på

  • Yderdøre. Der anbefales to godkendte låse på alle yderdøre, hvoraf mindst én skal åbnes med nøgle fra begge sider. Fx Ruko Garant 10, der er patenteret og dermed kopibeskyttet samt godkendt i højeste sikringskategori som bore- og dirkesikker, eller en af Kaba låses mange løsninger
  • Terrassedøren bør kunne aflåses med nøgle, evt. et Ruko terrassedørgreb, der kan aflåses med nøgle så tyven ikke kan slæbe store genstande ud denne vej
  • Vinduerne skal være forsvarligt fastgjort i karmen og aflukket med hasp mindst to steder og evt. en Ruko vindueslås
  • Skur og garage bør aflåses med minimum en godkendt hængelås
Fakta om undersøgelsen

Tallene i Ruko’s undersøgelse er baseret på svarene fra 651 danskere. Respondenterne er fordelt over hele landet og spredt over alle aldersgrupper. Undersøgelsen er gennemført for Ruko A/S af Interresearch via Krak.dk.

Få tjekket dine låse I Valby og Frederiksberg – Ring i dag.